Biografie

Kort/pers:

“Vincent Janse is een expressieve, doordringende blues-fusion gitarist met (inter-)nationale podiumervaring. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium (Rotterdam, jazz) en is onder andere beïnvloed door Stevie Ray Vaughan en Scott Henderson. Van deze laatste meestergitarist heeft hij les gehad en hij reist regelmatig mee met Europese tours. Met zijn band Vinnie’s Vice speelt hij sinds september 2022 weer zoveel mogelijk. Vincent runt sinds 2010 zijn eigen Vinnie’s Gittar School.

Algemeen:

Al jong was ik geïnteresseerd in muziek. Toen ik uiteindelijk de sprong nam om professioneel gitarist te worden, ben ik me intensief gaan voorbereiden voor het conservatorium, in een oude camper midden in de natuur. Ik ben in 2005 afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam, afdeling jazz. Daarna leerde ik de Amerikaanse meestergitarist Scott Henderson kennen, met wie ik bevriend raakte en die ik beschouw als mijn muzikale mentor. Hij heeft mij veel laten zien en stimuleert mij in mijn proces. Ik reis nu mee met zijn Europese tournees, en maak zo kennis met inspirerende muzikanten van wereldniveau, als Jeff Berlin (b), Dennis Chambers (dr), Gary Novak (dr), Alan Hertz (dr) en Travis Carlton (b). Mijn mooiste podium ervaring tot nu toe was die met zijn bandleden Alan en Travis in Duitsland.

Vinnie’s Vice:

Vinnie’s Vice is een blues-fusion power trio, dat live veel stijlen mixt. Samen met Ehran (drums) en Eljo (bas) repeteren ze wekelijks, en spelen zo veel mogelijk in clubs in Nederland. Voor gigs en meer informatie, check: vinniesviceband.nl

 

Vinnie’s Gittar School (2010-heden):

Direct na het einde van Vinnie’s Vice startte ik in het Westland mijn eigen Vinnie’s Gittar School, die begin 2010 met een workshop werd geopend door Scott Henderson:

Sinds 2015 heeft VGS een keurmerk van Gitaarschool Nederland; een landelijk collectief voor vakmanschap en kwalitatief goed gitaaronderwijs. VGS is een kleinschalige, professionele school waar ik leerlingen coach tot (beroeps-) muzikant; naast gitaarlessen geef ik ook een solfège en theorie cursus. In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier diverse leerlingen zien groeien tot podium-muzikanten en soms ook zien doorstromen naar vervolg-beroepsopleidingen.

Ik coach bands en muzikanten en onderhoud goede contacten met collega docenten en conservatoria.

Muzikantografie:

Ik heb het podium gedeeld met onder andere:
Scott Henderson, Eef Albers, Ana Popovic, Alan Hertz, Travis Carlton, Benjamin Herman (New Cool Collective), Andy Scott (UK), Bart Wirtz, Leo van Oostrom en Michiel van Dijk – en vele andere inspirerende (lokale) muzikanten.

… en les gehad van:
Scott Henderson (USA), Kenny Werner (USA), Eef Albers, Peter Tiehuis, Kris Goessens, Peter de Paepe (B), Gianfranco Segatto (Sint Maarten, Umberto Tozzi)

… en in het voorprogramma gestaan van:
Uriah Heep, Tony Spinner (Toto), Oz Noy (USA), Jim Suhler (George Thorogood), Philip Sayce (Melissa Etheridge), Globetrotters (Nippy Noya, Kuba Badach) en Intwine. Ik heb ook ooit nog eens bijna gespeeld met Bobby Murphy tijdens het Juinens jazzconcert, maar die grap komt uit mijn favoriete programma Keek op de Week.